Hamas: İsrail’in Suçları Amerika’nın Desteği Olmadan Mümkün Değildir

Hamas: İsrail’in Suçları Amerika’nın Desteği Olmadan Mümkün Değildir

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Hamas hareketi, Siyonist rejimin Lübnan’a yönelik vahşi saldırılarını ve onlarca sivilin öldürülmesini şiddetle kınadı ve bu suçların ABD’nin desteği olmadan mümkün olamayacağını vurgulayarak Uluslararası Ceza Mahkemesi’nden gerekli tedbirlerin alınmasını istedi.

Habere göre, Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas bir açıklama yayınlayarak Siyonist rejimin suçunu kınayarak şu açıklamayı yaptı; Bu olay çok sayıda Lübnanlı sivilin şehit olmasına ve yaralanmasına yol açan bir suçtur.

Hamas hareketi bu açıklamasında, bu barbar saldırıya karşı Hizbullah’a ve Lübnan milletine verdiği desteği vurgulayarak, Uluslararası Ceza Mahkemesi’nden Siyonist rejimin liderlerinin savaş suçlusu olarak yargılanması ve tutuklanması için gerekli tedbirlerin alınmasını istedi.

Hamas ayrıca şunları vurguladı: Siyonist rejimin Lübnan’a yönelik kitlesel ve vahşi saldırısı bir savaş suçudur, Siyonist düşmanın cansız doğasını gösterir ve Netanyahu’nun başarısız politikaları ve muhalefeti sonucunda içinde bulunduğu krizin ciddiyetini gösterir.

Hamas hareketi, Siyonist rejimin ve onun aşırılık yanlısı Nazi kabinesinin Filistin ve Lübnan’a karşı işlediği suçlardan tamamen ABD’yi sorumlu tuttu ve şunları söyledi: ABD’nin sonsuz ve açık desteği olmasaydı, bu rejimin bu saldırıları gerçekleştirmesi mümkün olmazdı.

Sonunda Filistin İslami Direniş Hareketi, Arap Birliği ve İslam İşbirliği Teşkilatı’ndan Siyonist rejimin Lübnan ve Filistin’e yönelik saldırganlığını durdurmasını, ayrıca Siyonist işgal rejimine karşı kesin kararlar almasını, özellikle de bu rejimin yaptırım ve tecrit edilmesini istedi.

Ayrıca, Lübnan Sağlık Bakanlığı, Siyonist rejimin bu ülkenin güneyindeki saldırganlığı sonucu hayatını kaybedenlerin sayısının 274 şehidin olduğunu açıkladı. Lübnan medyası da şu ana kadar 1024 kişinin yaralandığını bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

20 + seventeen =