Hamas: Gazze’ye Yapılan Hava Yardımı İhtiyaçların Yüzde Birini Bile Karşılamıyor!

Hamas: Gazze’ye Yapılan Hava Yardımı İhtiyaçların Yüzde Birini Bile Karşılamıyor!

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Hamas hükümetinin Gazze’deki enformasyon ofisi müdürü, Gazze’ye havadan insani yardım göndermenin bölge halkına hiçbir faydası olmadığını vurgulayarak, deniz geçişinin inşasını ABD’nin Filistin milletine karşı sadece ödül olacak bir planı olarak değerlendirdi.

Habere göre, Hamas hükümetinin Gazze’deki enformasyon bürosu müdürü İsmail El-Sevabateh yaptığı açıklamada, Gazze halkına havadan atılan yardımın hiçbir işe yaramadığını ve sorunların %1’inden azını çözmediğini” duyurdu.

Filistinli hareket geçtiğimiz günlerde Filistin vatandaşlarının başlarına havadan atılan yardımlar nedeniyle 5 kişinin hayatını kaybettiğini, bazılarının da yaralandığını söyledi.

Amerika ve İsrail’in Gazze’de kıtlık yaratmasını eleştirirken şunları söyledi: “Hava yoluyla yardım göndermek yerine, geçişlerin yeniden açılmasını ve yardım getirilmesini talep ediyoruz” açıklamasını yaptı.

İsrail düşmanı yardımı ithal etmek için baskı yapma ihtiyacını vurgulayarak, “Bir milyon ve 200 bin çocuk kuşatma ve açlık savaşının neden olduğu felaketle karşı karşıya” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

sixteen + 4 =