Hamas: Gazze Halkını Göç Ettirmek Netanyahu’nun Hayalidir

Hamas: Gazze Halkını Göç Ettirmek Netanyahu’nun Hayalidir

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Hamas hareketi bugün yaptığı açıklamada, Siyonist rejimin Başbakanı’nın Gazze Şeridi’nde yaşayanların yer değiştirmesine yönelik açıklamalarının saçma ve yersiz olduğunu vurguladı.

Habere göre, İslami direniş hareketi Hamas Salı sabahı yaptığı açıklamada, Siyonist rejimin Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Gazze Şeridi’nde yaşayanların yer değiştirmesine yönelik açıklamalarının saçma ve önemsiz olduğunu söyledi.

Hamas, yaptığı açıklamada, direnen Filistin halkının zorunlu göçe karşı kararlı duruşunu vurguladığını ve topraklarında kalmaktan başka bir yol seçmeyeceklerini ifade etti.

Açıklamada, “Ordunun hedeflerine ulaşamamasının ardından Netanyahu, Gazze’deki savaşı uzatmak için illüzyonlara yöneldi” denildi.

Siyonist rejimin medyası Pazartesi akşamı, bu rejimin başbakanının Likud partisinin toplantısında Gazze halkını mülteci olarak kabul edecek ülkeler bulmak için çaba sarf edildiğini söylediğini bildirdi.

Daha önce bir Siyonist gazete, Washington ve Tel Aviv’in Gazze halkını dört ülkeye yerleştirme planı olduğunu yazmıştı: Bu ülkelere Türkiye, Mısır, Irak ve Yemen

ABD, savaşın ilk aşamalarında Gazze halkının zorla yerinden edilmesine karşı çıkacağını açıklasa da resmi açıklamalar, Başkan Joe Biden yönetiminin gönüllü geri çekilmeye karşı çıkmayacağını gösteriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

one × 1 =