Hamas: Filistin halkının planlı öldürülmesinden ABD hükümeti sorumludur

Hamas: Filistin halkının planlı öldürülmesinden ABD hükümeti sorumludur

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), Han Yunus’ta Filistin halkının vahşice öldürülmesini kınadı ve bu suçlardan Amerikan hükümetini sorumlu tuttu.

İran Öğrenci Haber Ajansı’na (ISNA) göre Hamas, yaptığı açıklamada, “el-Nusirat” kampındaki “El-Razi” UNRWA okulunun, merkezinin ve “el-Mewasi” bölgesindeki mültecilerin kasıtlı olarak bombalandığını duyurdu. Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus şehrinin batısındaki güvenli bölge ilan edilen bölgede yapılan saldırıların barbarca ve utanç verici bir eylem olduğunu belirten Hamas, işgalci İsrail rejiminin mazlum Filistin halkına yönelik suç işlemeye devam ettiğini belirtti. Uluslararası cezadan kurtulduktan sonra Hamas’ın açıklamasında, işgalci İsrail rejiminin sürekli siyasi ve askeri desteğiyle ve uluslararası adaletin engellenmesi nedeniyle Joe Biden başkanlığındaki Amerikan hükümetinin, ezilen Filistinlilere yönelik bu sistematik cinayetin tüm sorumluluğunu taşıdığı belirtiliyor.

Siyonist rejim saldırgan güçleri Salı günü UNRWA, El Nusirat kampı ve El Mevasi bölgesinde bir okulu hedef aldı, en az 40 Filistinli şehit oldu, onlarca kişi yaralandı. İsrail soykırımcı rejiminin 13 Temmuz Cumartesi günü El-El’deki Filistinli mültecilerin yerleşimini hedef aldığı hava saldırısı. Han Yunus’ta ise Mevasi bölgesinde en az 120 Filistinli şehit oldu, onlarca kişi de yaralandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

7 + 20 =