Hamas: Direniş Liderleri Öldürülürse Tel Aviv Bomba Yağmuruna Tutulacak

Hamas: Direniş Liderleri Öldürülürse Tel Aviv Bomba Yağmuruna Tutulacak

Acilnews’in El-Mayadin bilgili kaynaklarından alıntı yaparak sunduğu habere göre; Hamas liderlerinin Mescid-i Aksa’ya yönelik Siyonist saldırganlık ve şehitlik operasyonları konusunda Mısırlı yetkililerle (arabuluculuk rolünde) istişare ettiklerini söyledi.

Habere göre, Hamas hareketi Siyonist rejimi Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılarını durdurmaya ve durumu 2000’den önceki yıllara döndürmeye çağırdı.

Hamas ayrıca Mısırlı yetkililere hareketin Siyonistlerin liderlerine yönelik suikast tehditlerinden korkmadığını ve Tel Aviv’in “böyle bir aptallığın” sonuçlarının gayet iyi farkında olduğunu ve direniş liderlerine suikast operasyonları başlarsa Siyonist şehirlerdeki bombalamaların devam edeceğini söyledi.

Hamas hareketi ayrıca Mısırlıları, Siyonist rejimin tehditlerini yerine getirmesi halinde Tel Aviv ve çevresindeki direniş füzelerini hedef alacağı konusunda bilgilendirdi.

Hamas sözcüsü Hazem Kasım Cuma günü, eski İsrailli yetkililerin, yetkililerin ve gazetecilerin hareketin Gazze’deki lideri Yahya el-Senwar’a suikast düzenleme talebiyle ilgili olarak, “Hamas liderlerinin öldürülmesine dayanan bu tehditler yeni tehditler değil. Biz bu çatlak silindire [Siyonistler] alışkınız.” dedi.

Siyonist rejimin bazı temsilcileri ve eski yetkilileri ve gazetecileri, Hamas hareketinin liderine suikast düzenlenmesi çağrısında bulundu. Tel Aviv’in doğusundaki el-Aad’da yakın zamanda gerçekleşen iki direniş operasyonundan El-Senwar’ı sorumlu tuttular; Perşembe gecesi gerçekleşen operasyonda üç kişi öldü ve çok sayıda kişi de yaralandı.

Daha önce Yahya el-Senwar, Siyonist rejimin Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırganlığına yanıt olarak Filistin halkına ve Gazze’ye Tel Aviv’deki direniş operasyonlarını sürdürme çağrısında bulunmuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

fourteen + 10 =