Hamas: Beş Yıllık Ateşkes Önerdik

Hamas: Beş Yıllık Ateşkes Önerdik

Acillnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Hamas lideri Halil el-Hiya, Associated Press’e verdiği röportajda Hamas’ın 5 yıl veya daha uzun bir süre için ateşkes önerdiğini söyledi.

Habere göre, Filistin İslami direniş hareketi Hamas’ın başkan yardımcısı Halil El-Hiya, Associated Press tarafından aktarılan bir konuşmasında şunları söyledi: “Savaşın durdurulması ve 5 yıl veya daha uzun süre ateşin kesilmesi yönünde birçok kez anlaşmalar sunduk.”

El-Hiya, şunları söyledi: Hamas, 1967 sınırlarında tam egemenliğe sahip bir Filistin devletinin kurulmasını kabul edecektir ve bu gerçekleşirse bu hareketin askeri kolu feshedilecektir. İşgalcilere karşı verilen mücadelenin kayıtları, bu savaşçıların istifa edip haklarına ve ülkelerine kavuştuklarında siyasi partilere dönüşeceklerini göstermiştir.

Şöyle ekledi: “Hamas hareketi esneklik gösterdi ve olası mahkum değişimi sırasında serbest bırakılacak Filistinli mahkumların sayısı konusunda yetersiz kaldı. Hamas, kalıcı ateşkes sağlanması ve İsrail güçlerinin tamamen geri çekilmesi yönündeki taleplerinden geri adım atmayacaktır.” dedi.

Al-Hiya şöyle devam etti: ”Madem savaşın biteceğinden emin değiliz, neden esirleri teslim edelim? Denizde veya Gazze topraklarında yabancıların varlığını reddediyoruz ve İsrailli veya İsrailli olmayan herhangi bir askeri güce işgalci güç muamelesi yapıyoruz.” açıklamsını yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

fourteen − 5 =