Halevi: Lübnan’da savaş başlama olasılığı yüksek

Halevi: Lübnan’da savaş başlama olasılığı yüksek

Terör rejimi İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, önümüzdeki aylarda Hizbullah ile savaşa girme olasılıklarının yüksek olduğunu öne sürdü.

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, Lübnan topraklarında önümüzdeki aylarda Hizbullah ile savaşın başlama ihtimalinin yüksek olduğunu iddia etti.

Times of Israel gazetesinin aktardığına göre Halevi, İsrail ordusunun Lübnan’a saldırısını simüle eden bir tatbikat sırasında yaptığı konuşmada, “Kuzeydeki savaşın ne zaman başlayacağını bilmiyorum. Ancak önümüzdeki birkaç ay içinde başlama ihtimalinin eskisinden çok daha yüksek olduğunu söyleyebilirim,” dedi.

İsrail’in Lübnan’daki muharebe operasyonları için hazırlığını arttırdığını söyleyen Halevi, işgal güçlerinin Gazze Şeridi’ndeki savaştan ‘pek çok ders çıkardığını’ ve bunların birçoğunun Lübnan’da bir savaş durumunda faydalı olabilirken, düzeltilmesi gerekenlerin de olduğunu kaydetti.

Bununla birlikte İsrail’in amacının ‘vatandaşlarını ülkenin kuzeyine geri döndürmek olduğunu’ dile getiren Halevi, harekat başlatma konusunda Hizbullah’tan ‘çok daha elverişli koşullara sahip olduklarını’ savundu.

Gazeteye göre şimdiye dek Lübnan sınırındaki yerleşimlerden 80 bin kişi kaçtı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

6 − three =