Güney Afrika yetkililerini tehdit etmek ve baskı yapmak amacıyla İsrail’e bağlı Yahudi örgütlerinin hareketlerinin ifşa edilmesi

Güney Afrika yetkililerini tehdit etmek ve baskı yapmak amacıyla İsrail’e bağlı Yahudi örgütlerinin hareketlerinin ifşa edilmesi

İsrail rejimi, Güney Afrika’yı Uluslararası Adalet Divanı’ndaki davasından vazgeçirmek için ABD Kongresi üzerinde baskı kuruyor.

Amerikan Axios gazetesinin İsrail Dışişleri Bakanlığı’nın bir telgrafına dayanarak verdiği habere göre, İsrail rejimi, Güney Afrika’yı Tel Aviv’e açtığı davadan vazgeçirmek için ABD Kongresi’ni ikna etmeye çalışıyor. Pars Today’in aktardığı habere göre, Lahey Adalet Divanı, 24 Mayıs 2024’te Güney Afrika’nın İsrail rejimine karşı Gazze’deki insani geçişlerin açılması için açtığı davayı görüştü ve İsrail’i Rafah’taki askeri operasyonlarını durdurmaya ve Gazze’ye karayoluyla insani geçişleri açmaya zorlayan bir karar aldı.

Bu davada Güney Afrika, İsrail rejiminin Gazze’deki eylemlerinin, Gazze’deki Filistinli nüfusun önemli bir kısmını yok etme amacıyla yapıldığı için soykırım teşkil ettiğini iddia etti.

Axios’un haberine göre, Tel Aviv, ABD’deki büyükelçilik ve konsolosluklarına, federal yasama organı üyeleri, yargı mensupları ve Yahudi kuruluşlarıyla derhal işbirliği yaparak Güney Afrika’yı İsrail’e karşı politikalarını değiştirmeye zorlamak için talimat verdi.

Bu gizli mesajda, İsrail yetkililerinin yargı mensuplarını açıkça tehdit ettiği ve Hames hareketini destekleme ve uluslararası mahkemelerde İsrail karşıtı faaliyetlerde bulunma gibi mevcut eylemlerinin onlar için yüksek maliyetlere neden olacağı konusunda uyardığı belirtildi.

Rapora göre, Tel Aviv, ABD Kongresi üyelerini Güney Afrika’ya baskı yaparak Gazze savaşıyla ilgili olarak Uluslararası Adalet Divanı’ndaki yasal süreçlerini bırakmaya zorlamaya çalışıyor.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

five × 1 =