Güler’den Esad’ın Erdoğan’la İle İlgili Açıklamalarına Tepki

Güler’den Esad’ın Erdoğan’la İle İlgili Açıklamalarına Tepki

Acilnews’in sunduğu habere göre; Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Suriye Devlet Başkanı’nın Erdoğan’la görüşmeyi faydasız olarak nitelendiren son açıklamalarına tepki göstererek, Ankara’nın Suriye’de barış istediğini ve sınırlarının güvenliği konusunda hassasiyetleri olduğunu vurguladı.
Türkiye Savunma Bakanı Yaşar Güler, ülkesinin “Suriye’de barış istediğini” ancak sınırlarının güvenliği konusunda da “hassasiyetleri” olduğunu söyledi.

Güler’in açıklaması şu şekilde: “Biz açıkçası Suriye’de barış istiyoruz. Suriye’de barış olması için Sayın Cumhurbaşkanımız çok samimi olarak yoğun çalışmalar yapıyor.

Bunun başlangıcı olarak da kademeli görüşmeler yapıldı. Süreç en sonunda 3’lü ve 4’lü görüşmelere dönüştü. Türkiye samimi olarak barış istiyor. Ama bizim hassasiyetlerimiz var. Sınırlarımızın ve halkımızın güvenliği sağlanmadan bizim oraları terk etmemiz düşünülemez.

Bu konuda Suriye Devlet Başkanı’nın da daha aklıselimle hareket edeceğine inanıyorum. Suriye’ye barış gelebilmesi için en önemli aşama ise Anayasanın yapılması ve insanların bunu kabul etmesi.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 × one =