General McKenzie: İran’ın Füze Gücü Amerika’yı Tehdit Ediyor

General McKenzie: İran’ın Füze Gücü Amerika’yı Tehdit Ediyor

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Amerikan Centcom (ABD askeri kuvvetlerinin Orta Doğu, Doğu Afrika ve Orta Asya’daki karargâhı) eski komutanı, İran’ın son 10 yılda balistik füzelerinin yeteneklerini ve kapasitesini önemli ölçüde artırdığını söyledi.

Habere göre, CENTCOM’un eski komutanı, Amerikan medyasına verdiği röportajda, İran’ın füze kabiliyeti ABD’yi tehdit ettiğini söyledi.

2019-2022 yılları arasında CENTCOM’un komutanı olan General Frank McKenzie, CBS News’e verdiği röportajda İran’ı tehdit ederek şunları söyledi: “İran, ABD ve diğer Batılı ülkeleri bölgeden çıkarma politikası izliyor ve bu politika değişmedi. ”

İran’ın füze gücüne değinen General McKenzie, şunları söyledi: “Son 10 yılda İran, balistik füzelerinin kabiliyet ve kapasitesini önemli ölçüde artırdı. Binlerce füzeleri, kısa menzilli seyir füzeleri ve her türden insansız hava araçları var.”

Sözlerine şöyle devam etti: “Bu, İran’ın yeteneklerinde ciddi bir artış olduğu kesinidir. Nükleer meseleye baktığımız için bazen bu ayrıntıyı gözden kaçırıyoruz ki bu elbette önemli ama bugün bizi tehdit eden konu İran’ın füze kabiliyetidir.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 × 4 =