Geçen Yıl 78 Filistinli Çocuk Şehit Oldu

Geçen Yıl 78 Filistinli Çocuk Şehit Oldu

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Filistin Çocuk Bayramı vesilesiyle, Filistin Savaş Esirleri Derneği yayınladığı bir raporda, Siyonist rejimin 2015’ten bu yana 9.000’den fazla, Eylül’deki ikinci intifadadan bu yana 19.000’den fazla çocuğu tutukladığı bildirildi.

Filistin Savaş Esirleri Derneği’nin verileri, Siyonist rejimin işgal altındaki cezaevlerinde bulunan Filistinli mahkum ve tutuklu sayısının Şubat 2022’nin sonunda yaklaşık 4.400 mahkuma ulaştığını gösteriyor. Bunlardan 160’ı çocuk mahkûmlardı. Bu kişiler halen tutuklu oldukları için tutuklanmaları sırasında istismara uğramalarının yanı sıra eğitimlerine devam etmek de dahil olmak üzere çocukluklarından mahrum bırakılmaktadır.

Filistinli Savaş Esirleri Derneği, çocukların verdiği ifadelerin, çoğunun Siyonist sorgucular tarafından bir tür fiziksel veya psikolojik işkenceye maruz kaldıklarını gösterdiğini ve bunun çocuk haklarına ilişkin uluslararası yasaları, anlaşmaları ve sözleşmeleri açıkça ihlal ettiğini söyledi. .

Uluslararası Filistinli Çocukları Koruma Örgütü’nün açıkladığı rakamlara göre, geçen yıl 18 yaş altı 78 Filistinli çocuk şehit oldu. Ayrıca Batı Şeria’da 17, Gazze Şeridi’nde 61 çocuk şehit oldu. Bunlardan 26’sı 8 yaş altı ve 17’si 9-12 yaşları arasındaydı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

12 + twenty =