Gazze’ye Giden Yardım Tırları Geçiş Kapılarında Bekletiliyor

Gazze’ye Giden Yardım Tırları Geçiş Kapılarında Bekletiliyor

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; İnsani yardım konvoyları Mısır sınırını geçerek Gazze Şeridi’ne doğru ilerledi ancak Siyonist rejimin kapattığı geçiş noktalarının arkasında durduruldu ve bayram için herhangi bir değişiklik yapılmadı.

Habere göre, Refah kara geçiş noktasından bir kaynak, El-Arabi El-Jadeed’e, gıda ve tıbbi yardım taşıyan 200 TIR’ın Çarşamba günü öğleden önce Gazze Şeridi’ne doğru yola çıktığını söyledi.

6 TIR, hastaneleri çalıştırmak için gerekli yakıtı, dizel jeneratörleri ve uluslararası yardım kuruluşlarına yönelik acil durum ekipmanlarını taşıyordu.

Bu yardımların kuşatma altındaki Berika’nın ihtiyaçlarını hiçbir şekilde karşılamadığını vurguladı. İsminin açıklanmasını istemeyen kaynak, Mısırlı yetkililerin, 66 yakınıyla birlikte 34 yaralı Filistinlinin Ariş ve Kahire hastanelerine tedavi için girişine izin verdiğini de sözlerine ekledi.

Bu kaynak, Karam Abu Salem kapısına paralel olan Refah kapısının akaryakıt, gıda ve tıbbi malzeme taşıyan tırların girişine açıldığını, son üç gün içinde tır trafiğinin pazartesi günü günlük 400 tıra çıktığını açıkladı.

Uluslararası yardım kuruluşları, İsrail tarafının, Ramazan Bayramı vesilesiyle Gazze Şeridi’ne giren tır sayısının artması için Refah bölgesi ve Mısır sınır bölgelerine yönelik her türlü askeri saldırıyı durdurması için yoğun çaba harcıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

11 − 8 =