Gazzelilerin Yüzde 80’inin Yakını Ya Şehit Oldu Ya Da Yaralandı

Gazzelilerin Yüzde 80’inin Yakını Ya Şehit Oldu Ya Da Yaralandı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Filistin Araştırma Merkezi’nin yaptığı bir araştırmaya göre, 7 Ekim’den bu yana Gazze halkının yaklaşık yüzde 80’inin en az bir akrabası Siyonist rejimin saldırıları nedeniyle öldürüldü veya yaralandı.

Habere göre, Bu Filistin merkezi, Gazze Şeridi ve Batı Şeria’da İsrail’in Gazze’ye kara saldırısı, Siyonist rejimin savaş suçları, Filistinlilerin eşi benzeri görülmemiş acısı ve Gazze Şeridi’ndeki savaşın sonuçları, raporunu düzenledi ve yayınladı.

Araştırma verileri, uluslararası raporlara göre kıtlığın tırmandığı kuşatma altındaki Gazze Şeridi’nin kuzeyini içermiyor.

Gazze Şeridi’nde yaşayan mağdurların istatistiklerine ilişkin bu araştırma, %61’inin mevcut savaşta bir veya daha fazla aile üyesini kaybettiğini, %65’inin ise bu savaşta bir veya daha fazla aile üyesinin yaralandığını açıkladı.

Bu araştırmaya göre Gazze Şeridi nüfusunun yalnızca %26’sının yardım alabileceği, yiyecek veya su alabileceği bir yere erişimi var; Yüzde 72’si büyük zorluk ya da riskle bunu yapabiliyor, ancak yüzde 2’sinin yiyecek ya da suya erişimi olmadığı bildirildi.

Ayrıca Gazzelilerin yalnızca %64’ü yalnızca bir veya iki gün yetecek kadar yiyeceği olduğunu, %36’sı ise bir veya iki gün yetecek yiyeceği olmadığı açıklandı.

Filistin Araştırma Merkezi’ne göre, 1570 kişiyle bir anket yapıldı; bunların 760’ı Batı Şeria’da (76 yerleşim yerinde) ve 750 kişiyle Gazze Şeridi’nde (75 yerde) röportaj yapıldı.

Siyonist işgalci ordu, 7 Ekim’den bu yana ABD ve Avrupa’nın desteğiyle Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarını sürdürüyor.

Siyonist rejimin savaşçıları, Filistinli sivillerin hastanelerini, konutlarını ve evlerini bombalayarak, sakinlerinin başına yıkıyor, su, yiyecek, ilaç ve yakıtın girişini engelliyor.

BM verilerine göre işgalin Gazze’de aralıksız sürdürdüğü saldırganlığı, 37 bin 202 kişinin şehit olmasına, 84 bin 932 kişinin yaralanmasına ve yaklaşık 1,7 milyon Gazze Şeridi sakininin yerinden edilmesine yol açtı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

twenty − fourteen =