Gazzeli Gazetecilerin Yüzde 10’u Siyonistler Tarafından Şehit Edildi

Gazzeli Gazetecilerin Yüzde 10’u Siyonistler Tarafından Şehit Edildi

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Filistinli Gazeteciler Derneği Başkanı Nasır Ebubekir, bugün yaptığı açıklamada, İsrail işgalinin Gazze’de olup bitenlerle ilgili gerçeklerin aktarılmasını engellemek amacıyla gazetecilerin yüzde 10’unu öldürdüğünü vurguladı.

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Filistin Gazeteciler Cemiyeti başkanının açıklamasının bir başka kısmı da Şehit gazetecilerin sayısı 126 kişiye ulaştı ve bu birliğin bu bölümde 1.300’e yakın gazetecisi olduğu göz önüne alındığında tüm gazetecilerin yüzde 10’u şehit oldu.

Fas’ın ev sahipliğinde, bu ülkenin Ulusal Basın Birliği’nin Filistinli gazeteciler için düzenlediği törene katılımı sırasında işgalciler, Gazze’deki tüm medya kurumlarını tahrip etti, onlarca gazeteciyi hapse attı ve yaraladı.

Dün Gazze’de işgalci rejimin, Refah ve Cebeliye’de basın çalışanlarının ve Filistinlilerin evlerinin sürekli bombalanması ve hedef alınması sonucu Alaa Hassan al-Homs ve Angham Ahmad adlı iki gazeteci de şehit oldu.

Filistin ve uluslararası medyanın İsrail ordusunun medya çalışanlarını hedef aldığı konusunda defalarca uyarıda bulunmasına ve onların korunmasını talep etmesine rağmen. Ancak işgalciler, önceki uyarıları dikkate almayarak, gerçekleri gizlemeye çalışmak, saldırılarına ilişkin ve katliamları belgeleyen haberlerin yayınlanmasını engellemek amacıyla gazetecileri hedef aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 × one =