Gazzedeki El Nasır Hastanesin’de Durumlar Vahametini Koruyor!

Gazzedeki El Nasır Hastanesin’de Durumlar Vahametini Koruyor!

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; El Alem haber kanalı Gazze’deki Avrupa Hastanesi’nin boşaltılması ve hasta ve yaralıların Han Yunus’taki Nasır Hastanesi’ne nakledilmesinin ardından buradaki durumun felaket bir boyuta ulaştığını bildirdi.

Habere göre, Gazze’deki Avrupa Hastanesi’nin boşaltılması ve yaralıların Nasır Hastanesi’ne nakledilmesinin ardından Filistin Sağlık Bakanlığı’nın iş baskısının arttığını ve bu kadar büyük hasta hacmini kabul edemeyeceğini açıkladığını bildirdi.

Avrupa hastanesinin karmaşık operasyonlar gerçekleştirmesi ve yabancı ve Arap sağlık personelinin zor ameliyatları tamamlamak için gelmesinin amaçlandığını, şimdi Avrupa hastanesinin boşaltılması ve hastalarının Nasır Hastanesi’ne nakledilmesiyle durumun daha da kötüleştiğini belirtti.

El-Alam muhabiri, geçtiğimiz günlerde işgalci İsrail rejiminin Nasır Hastanesi’ne girerek tesislerini tahrip ettiğini belirterek, şunları söyledi: “Bu hastanenin çalışmaları asgari düzeyde hizmet verilerek yeniden başlatıldı.”

Refah’ın doğusundaki Gazze Avrupa Hastanesi sağlık ekiplerinin, Siyonist Ordu’nun doğuda Han Yunus ve Refah kentleri arasında kalan bazı bölgelerin tahliyesi yönünde talimat vermesinin ardından dün Pazartesi günü bu hastaneyi tahliye ettiğini belirtmekte fayda var.

Gazze’deki Avrupa Hastanesi’nde tedavi gören onlarca hasta, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus’taki Nasser Hastanesi ve çevredeki sahra hastanelerine sevk edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

one × four =