Gazze’de Son 24 saatte 135 Şehit Ve Yaralı…

Gazze’de Son 24 saatte 135 Şehit Ve Yaralı…

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Gazze Sağlık Bakanlığı, savaşın 251’inci gününde Gazze savaşı kurbanlarının yeni istatistiklerini açıkladı.

Habere göre, Gazze Sağlık Bakanlığı son 24 saatte Gazze Şeridi’ndeki Filistinli ailelere yönelik üç katliam gerçekleştirdi; 30 şehit ve 105 kişi yaralandı.

Enkaz altında, sivil savunma ekiplerinin ve ambulansların ulaşamadığı yollarda hâlâ çok sayıda yaralı olduğu bildirildi.

Bakanlık ayrıca, 7 Ekim’den bu yana Gazze savaşında hayatını kaybedenlerin sayısının 37 bin 232 şehit ve 85 bin 370 yaralıya ulaştığını duyurdu.

İşgalci rejim, 7 Ekim’den itibaren Gazze halkına karşı kanlı ve yıkıcı bir savaş başlatarak Gazze’deki binaların ve merkezlerin çoğunu yıktı, on binlerce insanı katletti. Bu savaş, Gazze’de çok sayıda insanın, özellikle de çocukların yetersiz beslenmeden ölmesine neden olan benzeri görülmemiş bir insani felaket yarattı.

Bu rejim, yakın zamanda Gazze Şeridi’nin merkezindeki Nusirat kampı ve çevresinde, Siyonist esirlerini serbest bırakmak için korkunç bir suç işleyerek yüzlerce kişinin şehit olmasına ve yaralanmasına yol açtı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

twenty − fifteen =