Gazze’de Şehit Sayısı 6546 Kişiye Ulaştı; Bunların 2704’ü Çocuk

Gazze’de Şehit Sayısı 6546 Kişiye Ulaştı; Bunların 2704’ü Çocuk

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Gazze’de Hamas’a bağlı hükümetin Sağlık Bakanlığı, bugün Siyonist rejimin saldırılarında şehit sayısının 6 bin 546 kişiye çıktığını duyurdu.

Habere göre, Gazze’deki Hamas’a bağlı hükümetin Sağlık Bakanlığı, İsrail rejiminin topyekun Gazze’ye yönelik saldırı operasyonunun 19’uncu gününde şehit sayısının 6 bin 546’ya yükseldiğini duyurdu. .

Bu açıklamaya göre şehitlerin 2704’ü çocuk olduğu bildirildi. Ayrıca 17.439 kişi de farklı derecelerde yaralandı.

Gazze Sağlık Bakanlığı da işgalci Kudüs ordusunun son saatlerde 44 suç işlediğini, 344’ü çocuk 756 kişinin şehit olduğunu ve 1142 sivilin de yaralandığı bildirdi.

İşgal rejiminin Gazze’ye yönelik saldırılarının üzerinden 19 gün geçti; Benzersiz Aksa Tufanı operasyonuyla başlayan saldırılarda İzzeddin El Kassam savaşçıları, Gazze çevresinde en az 10 Siyonist yerleşim birimine girmeyi başardı ve İsrail rejimine göre şu ana kadar 1.500 kişinin ölümüyle sonuçlandı ve Hamas en az 200 kişiyi de esir aldı.

Öte yandan Amerika’dan benzeri görülmemiş miktarda silah alan Siyonist rejim, Gazze’deki yerleşim bölgelerini delice ve amaçsızca bombalıyor ve bu bölgede yaşayan 2,2 milyon insanın su, elektrik ve yakıtını kesti.

Siyonistler ayrıca hastane personeli de dahil olmak üzere kuzey Gazze sakinlerinden Gazze’nin güney bölgelerine gitmelerini istedi; Ancak Gazze Sağlık Bakanlığı’na göre Siyonist saldırıların çoğu Gazze’nin güney kesiminde yoğunlaşıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 + 5 =