Gazze’de Şehit Sayısı 42 Bin Kişiyi Aştı

Gazze’de Şehit Sayısı 42 Bin Kişiyi Aştı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Siyonist rejimin Gazze Şeridi’ndeki soykırım savaşı 369’uncu gününe girerken, Gazze Sağlık Bakanlığı da yeni şehit ve yaralı istatistiklerini açıkladı.

Habere göre, Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı, Siyonist rejimin Gazze Şeridi’nde 7 Ekim 2023’ten bu yana düzenlediği operasyonlarda hayatını kaybedenlerin sayısının 42 bin 10 şehit ve 97 bin 720 yaralıya ulaştığını duyurdu.

Bakanlık ayrıca, Siyonist rejimin Gazze Şeridi’nde son 24 saat içinde Filistinli ailelere yönelik üç katliam gerçekleştirdiğini, bu saldırılar sonucunda 45 kişinin şehit olduğunu, 130 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı da bazı kurbanların enkaz altında olduğunu, acil durum ve sivil savunma ekiplerinin cesetlerini bulamadığını vurguladı.

Savaşın başlangıcından bu yana Siyonist rejim, ABD’nin desteğiyle Gazze halkına karşı yıkıcı bir savaş başlattı ve 132 binden fazla Filistinli şehit oldu ve yaralandı.

Bu savaşta yüzlerce Filistinli çocuğun hayatına mal olan ve dünyadaki en büyük insanlık trajedilerinden biri olarak kabul edilen yaygın yıkım ve açlığın yanı sıra 10.000’den fazla Filistinli de kaybolmuştur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

15 − 8 =