Gazze’de Şehit Sayısı 4 bin 700’ü Geçti

Gazze’de Şehit Sayısı 4 bin 700’ü Geçti

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Filistin Sağlık Bakanlığı, Siyonist rejimin saldırılarının başlamasından bu yana 4 bin 741 Filistinlinin şehit olduğunu, 15 bin 898 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Habere göre, Filistin Yönetimi Sağlık Bakanlığı, Siyonist rejimin Gazze’ye yönelik barbar ve vahşi saldırılarında hayatını kaybedenlerin son istatistiklerini yayınladı.

Bu Filistinli kurum, ”Aksa Tufanı” operasyonunun başlangıcından bu yana 4 bin 741 Filistinlinin şehit olduğunu, 15 bin 898 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref Gadra, geçtiğimiz günlerde Gazze’de şehit olanların yüzde 70’inin kadın ve çocuklardan oluştuğunu açıklamıştı.

Gadra, Siyonist rejimin saldırıların başlangıcından bu yana 521 ailenin evine saldırdığını, bunun sonucunda 3 bin 109 kişinin şehit olduğunu vurguladı.

Bu Filistinli yetkiliye göre, İsrail saldırıları ya da yakıtın bitmesi nedeniyle 7 hastane ve 21 sağlık merkezi hizmet dışı kaldığını bildirdi.

Son olarak şuna dikkat çekti: Şu ana kadar sağlık çalışanlarından 46 şehit ve 86 yaralının olduğunu ve 23 ambulans ise imha edildi veya hizmet dışı kaldığını bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

seventeen − ten =