Gazze’de Şehit Sayısı 39 Bin 145 Kişiye Çıktı!

Gazze’de Şehit Sayısı 39 Bin 145 Kişiye Çıktı!

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Gazze Şeridi’ndeki Filistin Sağlık Bakanlığı, bu şeritteki Filistinli şehit sayısının 39 bin 145 kişiye yükseldiğini duyurdu.

Habere göre, Filistin Sağlık Bakanlığı açıkladı: Siyonist rejim Gazze Şeridi’nde son 24 saatte 3 cinayet işledi, bunun sonucunda 55 kişi şehit oldu, 110 kişi de yaralandı.

Bu şehitlerin de dahil olduğu rapora göre, Gazze’de 7 Ekim 2023’ten bu yana şehit sayısı 39 bin 145 kişiye, yaralı sayısı ise 90 bine ulaştı.

BM sözcüsü, Siyonist rejimin saldırıları nedeniyle Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus şehrinde sadece bir gün içinde 150.000 Filistinlinin yerinden edildiğini ve evsiz kaldığını duyurdu.

Stephen Dujarric düzenlediği basın toplantısında, Siyonist rejim ordusunun Filistinlilere verdiği tahliye emirlerinin hayatlarını alt üst ettiğini belirtti.

Dujarric şunları söyledi: “Siyonist rejim ordusunun Han Yunus’taki askeri operasyonun başlamasına dakikalar kala uyarı göndererek Filistinlilere tahliye emri vermesi, bu insanların hayatını tehlikeye atıyor.
Sadece Pazartesi günü 150.000 kişinin Han Yunis’i terk etmek zorunda kaldığını belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 × 5 =