Gazze’de Şehit Sayısı 28 Bin 340 Kişiye Ulaştı!

Gazze’de Şehit Sayısı 28 Bin 340 Kişiye Ulaştı!

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Gazze Sağlık Bakanlığı şehit sayısının 28 bin 340’a, yaralı sayısının ise 67 bin 984’e yükseldiğini duyurdu.

Gazze Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Eşref El Kadara, bugün savaşın 129’uncu gününde şehit sayısının 28 bin 640’a yükseldiğini duyurdu.

El Cezire’nin haberine göre 67 bin 984 kişi de yaralandı, binlerce şehidin naaşı hâlâ binaların enkazı altında ve kurtarma güçlerinin onlara ulaşması mümkün değil.

Dr. Eşref El Kadara’ya göre işgalci rejim son 24 saatte sivillere karşı 19 suç daha işleyerek 164 kişiyi şehit etti, 200 kişiyi de yaraladı.

Gazzeli sağlık yetkilisi, İsrail ordusunun geçtiğimiz gün ve gecede Refah kentine yönelik yoğun hava ve topçu saldırıları hakkında da bilgi vererek, çok sayıda şehidin cenazesinin enkaz altında kaldığını ve kurtarma güçlerinin onları çıkarmaya çalıştığını söyledi.

Refah’ta dün geceden bu sabaha kadar yaşanan saldırılarda mağdurların hastanelerin kapasitesinin üzerinde olduğunu, sağlık personelinin yaralıları tedavi etmek için hastane koridorlarına halı döşemek zorunda kaldığını söyledi.

Eşref El Kadara, 1,4 milyon Gazzelinin sığındığı Refah’a kara saldırısı uyarısında bulunarak, dün geceki saldırıların ağırlıklı olarak ev ve camileri hedef aldığını, bunun da mağdur sayısında artışa neden olduğunu açıkladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

three × four =