Gazze’de Şehit Sayısı 21 Bin Kişiyi Aştı

Gazze’de Şehit Sayısı 21 Bin Kişiyi Aştı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı sözcüsü El Kadara, Gazze’deki şehit sayısına ilişkin son istatistikleri sunarken, bugünkü Siyonist suçlarda 210 Filistinlinin şehit olduğunu söyledi.

Habere göre, Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref El Kadara, Siyonist rejimin saldırıları sonucu 7 Ekim’den bu yana 21 bin 320 kişinin şehit olduğunu, 55 bin 603 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Siyonist işgal güçleri bu sabah Gazze Şeridi’nin merkezindeki Deir el-Balah ve El-Maghazi kampını bombalayarak çok sayıda Filistinli vatandaşın ölümüne ve yaralanmasına yol açtı.

Ayrıca Deir el-Balah’ta yaralıları taşıyan bir aracı da hedef aldı. Gazze Şeridi’nin merkezindeki El Nusirat kampındaki bir evin bombalanması sonucu en az yedi Filistinli şehit oldu.

Sama haber ajansı, El Kadra’nın, uluslararası kurumların El Şafa Hastanesi’nin normal işleyişine döndürülmesi için harekete geçmesi gerektiğini bildirdiğini aktardı.

Ayrıca Siyonist rejimin Gazze’de son 24 saatte 20 aileyi katlettiğini, bunun 210 kişinin şehit olmasına, 360 kişinin de yaralanmasına yol açtığını açıkladı.

Bu olay dün gece Siyonist askerlerin Hanyunus’taki Al-Amal Hastanesi yakınında yeni bir korkunç suç işlemesine ve hastanenin binalarını hedef alarak en az 30 Filistinliyi öldürmesine rağmen gerçekleşti.

Filistin Sağlık Bakanlığı sözcüsü de Siyonistlerin Gazze Şeridi’nde 104 ambulansı ve 142 sağlık merkezini bombaladığını söyledi.

Son olarak yerinden edilmiş insanların insani ve sağlık durumlarının felaket olduğunu ifade ederek, 1,9 milyondan fazla insanın suya, gıdaya ve ilaca ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

fourteen − one =