Gazze’de Şehit Sayısı 18 Bin 787’ye Ulaştı

Gazze’de Şehit Sayısı 18 Bin 787’ye Ulaştı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı sözcüsü, bu kentteki şehitlerin istatistiklerini sunarken, sağlık çalışanlarından da 300 kişinin şehit olduğunu söyledi.

Habere göre, Filistin Sağlık Bakanlığı’nın Gazze sözcüsü Eşref el-Kadere, son saatlerde bu kentte 179 kişinin şehit olduğunu, 303 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Mescid-i Aksa fırtınası operasyonunun başladığı 7 Ekim’den bu yana Gazze’de şehit sayısının 18 bin 787 kişiye, yaralı sayısının ise 50 bin 897 kişiye ulaştığına dikkat çekti.

Şahab haber ajansı, bu Filistinli yetkiliden alıntı yaparak, Siyonist rejimin 70 sağlık personelini tutukladığını ve bu rejimin “Al-Audeh” hastanesinde su ve elektriğin kesilmesi senaryosunu uygulayacağından korkulduğunu bildirdi.

Siyonistlerin Gazze halkını zorla yerinden etme çabalarına atıfta bulunarak şunları söyledi: Güney Gazze’deki hastanelerin durumu çok daha kötü. İsrail’in Gazze’nin sağlık sistemine yönelik saldırıları 300 sağlık personelinin şehit olmasıyla sonuçlandı.

Son olarak El Kadere, yaralı ve hastaların hayatlarının kurtarılabilmesi için tüm ülkelerden ve uluslararası kuruluşlardan Gazze’nin kuzeyinde bir sahra hastanesi kurmalarını istedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 × 5 =