Gazze’de şehit sayısı 15 bin 207 kişiye ulaştı

Gazze’de şehit sayısı 15 bin 207 kişiye ulaştı

Filistin Sağlık Bakanlığı yaptığı duyuruda Gazze’de şehit sayısının 15 bin 207 kişiye yükseldiğini duyurdu. Aynı açıklamaya göre şimdiye kadar 40 bin 652 kişi yaralandı.

Filistin Sağlık Bakanlığı bugün (11 Aralık) İsrail rejiminin Gazze’ye yönelik saldırılarının başlamasından bu yana 15 bin 207 kişinin şehit olduğunu, 40 bin 652 kişinin de yaralandığını duyurdu.
Filistin Sağlık Bakanlığı da son saatlerde İsrail rejiminin onlarca suç işleyerek 193 kişiyi şehit ettiğini, 652 kişiyi de yaraladığını duyurdu.
İsrail rejiminin iddiasını reddeden bakanlık, Gazze’de siviller için güvenli bir alan ve nokta bulunmadığını, işgalcilerin sivillere yönelik cinayet ve eylemlerinin bu iddiayı çürüttüğünü vurguladı.
Bu arada El Cezire muhabiri, Siyonist rejim ordusunun Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki “Cibaliya” kampındaki bir yerleşim binasına düzenlediği saldırı sonrasında 100’den fazla Filistinlinin şehit olduğunu bildirdi. Filistin kaynakları, Filistinli mültecilerin bu binaya sığındığını ve İsrail ordusunun bu saldırıda yasaklı bombalar kullandığını belirtiyorlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

four × five =