Gazze’de Şehit Sayısı 11 Bin Kişiyi Aştı

Gazze’de Şehit Sayısı 11 Bin Kişiyi Aştı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Gazze Sağlık Bakanlığı sözcüsü, Gazze’de 4 bin 500’ü çocuk 11 bin fazla Filistinlinin şehit olduğunu duyurdu.

Habere göre, Gazze Sağlık Bakanlığı Sözcüsü şref El Kadara, bugün Siyonist rejimin saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısının 11 bin 78 şehit ve 27 bin 490 yaralıya ulaştığını duyurdu.

Aynı zamanda El Kadara, bu şehitlerden 4 bin 506’sının çocuk, 3,27’sinin kadın ve 678 yaşlının da öldürüldüğünü duyurdu.

Bugün hükümetin Gazze’deki medya ofisi de işgalcilerin Şifa sağlık kompleksine düzenlediği bombalı saldırıda 13 Filistinlinin şehit olduğunu ve onlarca yaralının olduğunu duyurdu.

İşgalci rejimin ordusunun zırhlı tankları, Alrentisi ve El-Nasr çocuk hastaneleri ile göz ve ruh sağlığı alanında faaliyet gösteren diğer iki hastaneyi dört bir yandan kuşattı.

Haber kaynaklarına göre binlerce hasta, hastane personeli, sağlık personeli ve mülteci, hastanelerde yiyecek ve su olmadan mahsur kalıyor ve her an ölüm riskiyle karşı karşıya bulunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

20 − nine =