Gazze’de Ölüm Kokulu Bir Bayram… Siyonist Saldırılar Devam ediyor

Gazze’de Ölüm Kokulu Bir Bayram… Siyonist Saldırılar Devam ediyor

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Siyonist rejimin Gazze’ye yönelik yıkıcı saldırılarının devam etmesiyle birlikte bu bölgedeki insani ve ekonomik durum daha da kötüleşerek ağır bir yıkımın ortasında kalırken, bu bölgede her yerde ölüm kokusu altında bir bayram geçirilecek.

Siyonist rejimin Gazze’ye yönelik saldırılarında yedinci ayın başlamasıyla birlikte Filistin vatandaşları zor koşullarla ve can kaybıyla karşı karşıya kalıyor.

İşgalci rejimin yoğun ve amansız bombardımanı nedeniyle iki milyondan fazla Filistinli evlerinden olmak zorunda kaldı.

Yaklaşık 2,3 milyon Gazze vatandaşı açlık ve susuzluk kriziyle karşı karşıya. Evleri oturulacak durumda değil; Sevdiklerini kaybettiler ve özellikle Gazze’nin kuzeyinde bir an bile güvende değiller.

İşgalci rejimin hava ve topçu saldırıları nedeniyle Gazze pazarları tahrip edilmiş, sağlam kalanlar ise savaşın ve kuşatmanın sonuçları nedeniyle faaliyet gösteremez ve malzeme tedarik edemez hale geldi.

Refah’ta giyim butiği sahibi Abdullah Hasnain isimli vatandaş, savaş koşulları ve bunun ekonomik sonuçları nedeniyle halkın satın alma gücünün büyük oranda düştüğünü söylüyor.

Mal fiyatlarının düşmesine rağmen Ramazan Bayramı sezonunun gelmesine rağmen vatandaşların alışveriş yapamadığını söylüyor.

Esnafın sabırsızlıkla bayram günlerini beklediğini ancak alım-satım olmadığı için bu fırsatın çoktan kaçırıldığını söylüyor.

Arap ve İslam ülkelerinin çoğunda çarşamba Ramazan Bayramı kutlanacak ancak Siyonist rejimin Gazze’ye yönelik saldırıları nedeniyle bu yerde herhangi bir sevinç ve bayaram canlılığı unutulmuş durumdadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 × 5 =