Gazze’de İsabet Sayısı 37 Bin 347 Kişiye Ulaştı

Gazze’de İsabet Sayısı 37 Bin 347 Kişiye Ulaştı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı son istatistiklerinde Gazze savaşında şehit sayısını 37 bin 347 olarak açıkladı.

Habere göre, Siyonist rejimin ABD’nin desteğiyle Gazze Şeridi’ne yönelik yıkıcı saldırılarına başladığı 7 Ekim 2023’ten bu yana, bu saldırılarda çoğunluğu kadın ve çocuk onbinlerce Filistinli şehit oldu ve yaralandı. Gazze Şeridi’nin altyapısı büyük ölçüde tahrip edildi ve bu bölgede benzeri görülmemiş bir insani felaket yaşandı.

Bu saldırılar ve bu rejimin uyguladığı kısıtlamalar sonucunda ciddi gıda, su, ilaç ve yakıt kıtlığı nedeniyle Gazze Şeridi sakinleri kıtlığın eşiğine gelmiş, bu durumda çocuklar ve yaşlılar hayatını kaybetmiştir.

Bugün (Pazartesi) Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı, Siyonist ordusunun son 24 saat içinde Gazze Şeridi’ndeki Filistinlilere karşı iki suç daha işlediğini duyurdu.

El Medain haber kanalının haberine göre bakanlık, Siyonist rejimin son 24 saatte saldırılarında 10 Filistinlinin öldürüldüğünü, 73 Filistinlinin de yaralandığını duyurdu.

Gazze Sağlık Bakanlığı’nın açıklamasına göre savaş şehitlerinin sayısı 37 bin 347’ye, yaralı sayısı ise 85 bin 372’ye ulaştı. Savaş şehitlerinin yüzde 70’inden fazlası kadın ve çocuklardan oluşuyor. 10.000’den fazla kişi hâlâ kayıp veya enkaz altında olduğu bildirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 × 2 =