Gazze’de Çocuklar ile İlgili Korkunç İstatistik

Gazze’de Çocuklar ile İlgili Korkunç İstatistik

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Gazze Şeridi’ndeki hükümetin enformasyon ofisi, yayınladığı raporda, Siyonist rejimin bu şeritteki askeri saldırısında 15.000’den fazla çocuğun şehit olduğunu duyurdu.

Habere göre, Gazze Şeridi’ndeki hükümetin enformasyon ofisi savaşın 252. gününde Filistinli çocukların içinde bulunduğu feci duruma ilişkin korkunç istatistikler yayınladı.

Bu rapora göre, geçtiğimiz Ekim ayının 7’sinden bu yana işgalci rejimin saldırıları nedeniyle 15.694 çocuk şehit olmuş, 34.000’e yakın çocuk yaralanmış, 3.600 çocuk ise enkaz altında kaybolmuştur.

Raporun devamında ise şu ifadeler yer alıyor: 1.500’e yakın çocuğun kol, bacak veya gözlerini kaybettiği veya kalıcı sakatlıklar yaşadığı, en az 200 çocuğun da işgalciler tarafından kaçırıldığı belirtiliyor. 17.000 çocuk yetim kaldı, bunların yüzde 3’ü anne ve babasını kaybetti, 700.000’den fazla çocuk ise zorla yerinden edildi.

Ayrıca, Yaklaşık 650.000 Filistinli çocuk, işgal rejimi tarafından yok edildikten sonra evlerini kaybetti. İşgalci rejimin saldırıları nedeniyle 625 bin çocuk okulu bırakmak zorunda kaldı. Gazze’deki çocukların %98’inin güvenli içme suyuna erişimi yok ve günde üç litreden az suya erişimleri olduğu bildirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

five + fifteen =