Gazze’de 50 Bin Hamile kadın ve 900 Bin Çocuğun Durumu İçler Acısı

Gazze’de 50 Bin Hamile kadın ve 900 Bin Çocuğun Durumu İçler Acısı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Filistin Sağlık Bakanlığı’nın Gazze sözcüsü, 1,8 milyon kişinin yerleştirildiği barınma merkezlerinin durumunu felaket olarak nitelendirerek, bu merkezlerde hiçbir tıbbi bakımı olmayan 50 bin hamile kadının bulunduğunu ilan etti.

Habere göre, Filistin Sağlık Bakanlığı Gazze Sözcüsü Eşref El Kadara, Siyonist rejimin Gazze’ye yönelik saldırılarında şu ana kadar 20 bin 674 kişinin şehit olduğunu, 54 binden fazla kişinin de yaralandığını açıkladı.

Sama haber ajansı, El Kadara’dan alıntı yaparak, Siyonist güçlerin Gazze’de son 24 saatte 25 katliam gerçekleştirdiğini, bunun sonucunda 250 kişinin şehit olduğunu, 500 kişinin de yaralandığını bildirdi.

BM’nin Filistin işleri özel raportörü Francesca Albanese, bugün bu cinayetlerle ilgili olarak “bunun dünyanın diğer yerlerindeki sivil katliamlarından pek de farklı olmadığını” vurguladı.

BM yetkilisi şunları söyledi: “Soykırım bir süreçtir, tek bir eylem değil; Bunun engellenmesi gerekiyor ama Srebrenica ve Ruanda’da olduğu gibi Gazze’de de dünya buna izin veriyor.”

Siyonist saldırılarda 311 sağlık personelinin şehit olduğunu, 102 ambulansın da imha edildiğini belirten El-Kadara, şöyle konuştu: “Siyonist rejim 141 tıp merkezini hedef aldı, 23 hastane ve 53 tıp merkezinin faaliyetlerini durdurdu.”

Filistinli yetkili, 99 sağlık personelinin Siyonistler tarafından tutuklandığına değinerek şunları söyledi: İsrail, Gazze’nin kuzeyindeki hastaneleri kasten hedef alıyor, böylece 800 bin kişi sağlık hizmetlerinden mahrum bırakılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

nineteen + 8 =