Gazze’de 1400 Kişi Enkaz Altında Kayıp

Gazze’de 1400 Kişi Enkaz Altında Kayıp

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Filistin Yönetimi Sağlık Bakanlığı, Gazze şehrinin enkazı altında 720 çocuğun kaybolduğuna değinerek, Siyonist bombardımanında son 24 saatte 352 kişinin şehit olduğunu bildirdi.

Habere göre, Filistin Yönetimi Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref El Kadara, yaptığı açıklamada, Siyonist rejimin Gazze Şeridi’nde son 24 saat içinde 37’den fazla cinayet işlediğini duyurdu.

Bu suçlarda 352 kişinin şehit olduğunu, 669 kişinin de yaralandığını belirten El Kadara, şunları söyledi: Gazze’de Siyonist bombardımanında enkaz altında 720’si çocuk olmak üzere 1.400 kişinin de kayıp olduğunu bildirdi.

Dün, Siyonist rejimin saldırıları sonucu son 12 günde 3 bin 478 kişinin şehit olduğunu açıklamıştı.

El-Kadara, Siyonist rejimin Gazze halkına yönelik saldırganlığının tehlikeli sonuçları konusunda uyarıda bulunarak, bu 12 günde 12 binden fazla kişinin yaralandığını sözlerine ekledi.

El Kadara ayrıca Siyonist rejimin ardı ardına işlediği suçların ırksal bir temizlik olduğunu ve Filistinlilerin varlığına yönelik bir tehdit olduğunu söyledi. Ona göre Siyonist rejimin 12 gün içinde işlediği suçların kurbanlarının yüzde 70’inden fazlası çocuk, kadın ve yaşlılardan oluşmaktadır.

Öte yandan El Meyadin kanalı, Siyonist rejimin Gazze şehrinin güneyinde yer alan Hay el-Zaytun’da birçok bölgeye yönelik saldırılarında çok sayıda vatandaşın şehit olduğunu ve onlarca kişinin de yaralandığını bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 × 4 =