Gazze Şeridi’ne Dünya Gıda Programı yardımı durduruldu

Gazze Şeridi’ne Dünya Gıda Programı yardımı durduruldu

BM’ye bağlı Dünya Gıda Programı Direktörü, Gazze Şeridi’ndeki güvenlik durumuyla ilgili kaygılarını dile getirirken, bu uluslararası örgütün Amerikan yüzer iskelesi aracılığıyla Gazze’ye yönelik faaliyetlerinin ve yardımlarının durdurulduğunu bildirdi.

İRNA haber ajansının bildirdiğine göre  “Sandy McCain” dün Pazartesi günü Siyonist rejimin askerlerinin cinayetlerine  değinmeden “Şu anda çalışmalarımızı geçici olarak durdurduk, Gazze’de iki depomuz bombalandı, bir çalışanımız yaralandı. Bu olaydan sonra çalışanlarımızın sağlığı konusunda endişeliyiz. İşimize devam etmeden önce güvenli bir yerde çalıştığımızdan emin olmalıyız.” ifadesini kullandı.

Amerika, Gazze’nin dar sahilinde insani yardım gönderme bahanesiyle bu yüzer iskeleyi inşa ederken, Filistinli çevreler Washington’un bu iskeleyi Siyonist rejime yardım göndermek amacıyla kurduğuna inanıyor.

BM yetkilisi şunları da ekledi:

“Ateşkes şart, savaşı durdurmamız lazım ki Dünya Gıda Programı ve diğer kurumlar Gazze Şeridi’ne büyük yardımlar yapabilsin.”

Geçtiğimiz günlerde BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı “Martin Griffiths”, Siyonist rejimin son dönemde Gazze Şeridi’nin güneyindeki Nusirat kampında işlediği cinayete  ve 274 Filistin vatandaşının şehit olmasına ve 400’den fazla Filistinlinin de yaralanmasına dikkat çekerek toplu azabın bu bölgede derhal sona ermesi vurgusunda bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

seven − 6 =