Gazze Şeridi’nde Şehit Sayısı 37 Bin 431 Kişiye Ulaştı

Gazze Şeridi’nde Şehit Sayısı 37 Bin 431 Kişiye Ulaştı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze Şeridi şehitlerine ilişkin yeni istatistikleri yayımlayarak, 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana bu bölgede 37 bin 431 kişinin şehit olduğunu duyurdu.

Habere göre, Gazze Şeridi’ndeki Filistin Sağlık Bakanlığı yaptığı açıklamada, Siyonist rejimin bu bölgede işlediği 4 yeni suçta son 24 saat içinde 35 Filistin vatandaşını öldürdüğünü, 130 kişiyi de yaraladığını duyurdu.

Bu açıklamaya göre, 7 Ekim 2023 tarihinden itibaren Aksa Tufanı operasyonunun başlamasıyla eş zamanlı olarak Gazze Şeridi’nde 37.431 Filistinli şehit olmuş, 85.653 Filistinli de yaralanmıştır.

Bakanlık, Siyonistlerin aralıksız saldırıları nedeniyle çok sayıda şehidin cenazelerinin enkaz altında kaldığını, yardım kuruluşlarının cenazelere ulaşamadığı ve taşıyamadığını ifade etti.

Bu haber, Siyonist rejimin Gazze Şeridi’nin çeşitli bölgelerine yönelik saldırılarının bugün de devam ettiği ve bu rejimin savaş gemilerinin Gazze Şeridi’nin kuzeybatı bölgelerine ateş açtığı bir dönemde yayımlandı.

Filistin kaynakları, Siyonist rejim askerlerinin Refah şehrinin batısındaki binaları yıktığını duyurdu.

Ayrıca bu kaynaklar, işgalci İHA’ların Gazze Şeridi’nin merkezindeki Deyr el-Balah kentinin doğusuna düzenlediği saldırıda çok sayıda şehidin ve çok sayıda kişinin de yaralandığını duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

four × 4 =