Gazze Şeridi’nde 4.500 Amputasyon Ameliyatı Gerçekleştirildi…

Gazze Şeridi’nde 4.500 Amputasyon Ameliyatı Gerçekleştirildi…

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Dünya Sağlık Örgütü Gazze Şeridi’nde 4 bin 500 ampütasyon yapıldığını duyurdu.

Habere göre, Dünya Sağlık Örgütü’nün bilgi tabanına göre, Gazze Şeridi’ndeki savaşın başlangıcından 2 Ağustos kadar Gazze Şeridi’nde 17.550 ağır el ve ayak yaralanması kaydedildi.

Bu dönemde 4000 ve 50 amputasyon ameliyatı gerçekleştirildi ve bu işlem bazı kişilerde birden fazla kez yapıldı. Bu rapora göre, 7 Ekim 2023 ile 23 Temmuz 2024 tarihleri ​​arasında yaralıların yaklaşık dörtte biri, yani 22.500 kişi, hayatlarını ciddi şekilde etkileyecek yaralanmalarla karşı karşıya kaldı.

Bu kişilerin çoğunda ciddi omurilik yaralanmaları, sarsıntılar ve ciddi yanıklar var ve bu kişilerin binlercesi kadın ve çocuklardan oluşuyor.

Bu arada Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Ajansı (UNRWA) başkanı daha önce şunları söyledi: Gazze Şeridi’nde her gün ortalama 10 Filistinli çocuk bir veya iki bacağını kaybediyor.

Philip Lazzarini şunları ekledi: Bu istatistik, ellerini veya kollarını kaybeden çocukları içermiyor.

Şöyle konuştu: Bu istatistik Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu’nun (UNICEF) açıkladığı rakamlara dayanıyor.

UNRWA Başkanı şöyle devam etti: “Her gün 10 çocuk bir veya iki bacağını kaybederse bu, yaklaşık 2.000 Filistinli çocuğun bir veya iki bacağını kaybettiği anlamına gelir.” dedi.

“Gazze’deki amputasyonların genellikle çok korkunç koşullarda ve bazen herhangi bir anestezi olmadan yapıldığını” belirtti.

Siyonist rejimin Gazze Şeridi sakinlerine karşı 11 aydan fazla süren savaşının ardından, 7 Ekim 2023’te Hamas hareketini yok etmek ve Siyonist mahkumları iade etmek olarak belirtilen iki hedefle başlatılan bu savaş şu ana kadar hedeflerine ulaşamadı.
Filistin Sağlık Bakanlığı’nın son istatistiklerine göre 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana bu bölgede 41 bin 118 Filistin vatandaşı şehit oldu, 95 bin 125 kişi de yaralandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

twenty + 12 =