Gazze Savaşının Siyonist Rejime Maliyeti Ne Kadar?

Gazze Savaşının Siyonist Rejime Maliyeti Ne Kadar?

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Siyonist ekonomi uzmanı, Gazze savaşının bu rejimin ekonomisine verdiği zararın 67,3 milyar dolardan fazla olduğunu tahmin ediyor.

Habere göre, Leumi Bank’ın eski genel müdürü Rakivit Rusk Aminage, İsrail rejimi hakkında Kanal 12’ye şunları söyledi: “Bu savaş şu ana kadar İsrail ekonomisine 250 milyar şekelden fazla, yani 67,3 milyar dolara mal oldu.”

Ayrıca, “Bütçe açığı bundan çok daha fazla. Evlerini terk etmek zorunda kalan insanlar var. Çok sayıda insan yaralandı ve savaşın maliyeti sayılmayan birçok ekonomik ihtiyaç var.” dedi.

İsrail Ekonomi Ödülü sahibi ve İsrail Bankası eski başkanı Profesör Yaqub Frank, bu konuyla ilgili şunları söyledi: “2023 açık vermeden başladı ancak o zamandan bu yana durum kötüleşti ve geçen Temmuz ayının sonunda bütçe bütçeye dahil edildi. Cari açık yüzde 8,1’e ulaştı ve yaklaşık 155 milyar şekele ulaşmış oldu.”

Siyonist rejimin televizyonunun Kanal 12’si şöyle diyor: ”Uluslararası piyasalar artık İsrail’in durumuna tahammül edemiyor. İsrail’in uluslararası geçerliliğindeki sıralaması geriledi ve bu durum savaşın başından beri açıkça ortada olduğunu söyledi.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

18 − five =