Gazze Savaşının 20. Günü; 24’ü Gazeteci 7028 Filistinli Şehit Oldu

Gazze Savaşının 20. Günü; 24’ü Gazeteci 7028 Filistinli Şehit Oldu

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze Şeridi’ndeki bombalamalarda şehit sayısının 7 bin 28 kişiye çıktığını, Filistin Gazeteciler Birliği de gazetecilerin şehit sayısını 24 olarak açıkladı.

Habere göre, Filistin Sağlık Bakanlığı bugün Gazze Şeridi’ndeki bombalamalarda şehit sayısının 7 bin 28’e yükseldiğini açıklayarak, bunların 2 bin 913’ünün çocuk, 1 bin 709’unun ise kadın olduğunu duyurdu.

Gazze Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref El Kadara, işgalci rejimin son saatlerde 43 yeni suç işlediğini, geriye 481 kişinin mağdur kaldığını açıkladı. Ayrıca, 940’ı çocuk ve yerinden edilmiş kişi olmak üzere 1.650 kişi hâlâ kayıp olduğunu ve yaralı sayısı ise 18 bini aştığını bildirdi.

Daha önce yüzde 80’den fazla yanık vakasının olduğu açıklamıştı, bu da İsrail’in yeni bir silah kullandığını gösteriyor. Gazze Şeridi’nin aralıksız bombalanması sırasında Gazze Şeridi’ndeki 12 hastane ve 32 sağlık merkezinin faaliyetleri durduruldu.

Sağlık Bakanlığı sözcüsü de dün gece Gazze hastanelerinde sağlık sisteminin tamamen çöktüğüne vurgu yaparak, hastanelerin açık olmasının yaralılara hizmet verebilecekleri anlamına gelmediğini söyledi.

Uluslararası toplum, hastanelerin durması ilgili uyarıları ciddiye almıyor. Sadece son 24 saatte 344’ü çocuk, 397’si yaşlı 756 kişi şehit oldu.

Öte yandan Filistinli Gazeteciler Birliği de, Mescid-i Aksa saldırısının başladığı 7 Ekim’den yirmi gün sonrasına kadar Gazze Şeridi’nde aralıksız devam eden bombardımanlarda şehit gazeteci sayısının 24’e çıktığını duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eleven − seven =