Gazze Savaşı En Ölümcül Savaşlardan Biri Olarak Tarihe Geçti

Gazze Savaşı En Ölümcül Savaşlardan Biri Olarak Tarihe Geçti

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Uluslararası siyasi uzmanlara göre Siyonist rejimin Gazze halkına karşı yürüttüğü savaş tarihin en yıkıcı saldırılarından biri olarak nitelendirildi.

Habere göre, Amerikan medyası, Gazze savaşıyla ilgili bir rapor yayınladı ve uzmanlar, Siyonist rejimin Filistinlilere yönelik saldırılarını tarihin en ölümcül ve en yıkıcı savaş saldırıları arasında saydı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze’de 11 haftadır devam eden savaşın ardından Siyonist rejimin kapsamlı saldırıları sırasında öldürülen Filistinli sayısının 20 binden fazla olduğunu belirtirken, uydu verileri de bu rakamın daha fazla olduğunu gösteriyor. Bölge genelinde cami, dükkân, ev ve okul gibi yapıların üçte birinden fazlasının tespit edildiği bildirildi.

Uzmanlara göre Gazze’deki savaşın yol açtığı yıkım, Almanya’nın İkinci Dünya Savaşı’ndaki bombalamasını bile geride bıraktı ve bu savaşta sivillerin kullandığı binaların yaklaşık yüzde 33’ü yıkıldı. Siyonistlerin geniş çaplı saldırılarının Gazze’de yarattığı durum, Gazze için tarihin en ağır sivil katliam operasyonlarından birine sahne oldu.

Sunulan istatistikler, Siyonist rejimin Gazze işgalinin iki aydan kısa bir sürede yarattığı yıkımın, 2012-2016 yılları arasında Suriye’nin Halep kentinde yarattığı yıkımdan, hatta İkinci Dünya Savaşı sırasında Müttefiklerin Almanya’yı bombalamasından daha fazla olduğunu gösteriyor.

Bu savaşta ölen sivillerin sayısı, ABD’nin IŞİD’e karşı yürüttüğü savaşta üç yılda öldürdüğü sivillerin sayısından bile daha fazla olduğu bildirildi.

Siyonist ordu, Gazze’de kullandığı bomba ve top türlerine ilişkin herhangi bir açıklama yapmadı. Ancak yapılan analize göre savaş uzmanları bu bölgede kullanılan bombaların büyük çoğunluğunun Amerika Birleşik Devletleri tarafından verildiği herkes tarafından bilinmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

thirteen − twelve =