Gazze Kıtlık İle Boğuşuyor!

Gazze Kıtlık İle Boğuşuyor!

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; İşgalci İsrail rejimi, açlık silahını kullanarak Gazze Şeridi’nde sessiz soykırım gerçekleştirirken, aynı zamanda buraya gıda ve temel ihtiyaç maddelerinin girişini de engellemektedir.

İsrail rejiminin yoğun hava bombardımanı altında her türlü yardımın girişini engelleme konusundaki ısrarı Gazze Şeridi’nin kuzey kesiminde kalanlar arasında kıtlık belirtileri ortaya çıktı.

Siyonist rejimin tehdileri nedeniyle yardım kamyonları gitmezken kuzey Gazze sakinleri yiyecek bulmakta çaresiz durumdalar.

İnsani yardım kamyonları Gazze’nin güney ve orta kesimlerine aralıklı olarak geliyor ve burada yerlerinden edilmiş bir milyondan fazla Gazzeli’nin ihtiyaçlarını karşılayamıyor.

BM insani yardım temsilcisi Martin Griffiths’e göre, kıtlık riskiyle karşı karşıya olan yüz binlerce insanın akıbeti konusunda pek çok belirsizlik var. Gazze’de yarım milyon insan kıtlığın eşiğinde ve en temel gıda ihtiyaçlarından yoksun olduğunu bildirdi.

Dünya Gıda Programı, Gazze nüfusunun dörtte birinden fazlasının yiyecek sıkıntısı çektiğini tahmin ederken, UNICEF, Gazze Şeridi’ndeki çocukların yüzde 90’ının yetersiz beslenmeden muzdarip olduğu konusunda uyardı.

Dünya Sağlık Örgütü ve diğer uluslararası insani yardım kuruluşları Gazze’deki insanlık dışı koşullar konusunda uyarıda bulunarak derhal ateşkes ve kısıtlama olmaksızın yardım akışı çağrısında bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

7 + eighteen =