Gazze Ateşkes Görüşmeleri Sızıntısı, Blinken’i Öfkelendirdi

Gazze Ateşkes Görüşmeleri Sızıntısı, Blinken’i Öfkelendirdi

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; ABD Dışişleri Bakanı, Siyonist rejim ile Hamas arasındaki savaşa ilişkin diplomasi konusunda bu bakanlık çalışanlarına karşı sert önlemler aldı. Basında hassas bilgilerin yer aldığı haberlerin sürekli yayınlanması nedeniyle “öfkeli” olduğunu açıkça ifade etti.

Amerikan gazetesi Politico 19 Mayıs 2024 Cumartesi günü, Dışişleri Bakanı Anthony Blinken’in ekip üyeleriyle yaptığı toplantıda, bakanlığın üst düzey yetkililerini barışçıl bir çözüme yönelik yeni önerileri Mayıs ayı başlarında medyaya sızdırmakla özellikle eleştirdiğini yazdı. Bu tür eylemlerin müzakereleri zorlaştırdığını ifade etti.

Politico’nun haberine göre Blinken, bu toplantıda bilgi sızıntısını önlemek amacıyla bu kişilerden raporlarını doğrudan kendisine iletmelerini istedi.

Bir ABD hükümet yetkilisi, Blinken’in direktifinin Dışişleri Bakanlığı’nın tüm departmanlarına ciddi bir şekilde iletildiğini söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Matthew Miller yaptığı açıklamada, Blinken’in talimatında hassas diplomatik anlaşmazlıklarla ilgili bilgilerin sızdırılmasının ABD çıkarlarına zarar vereceğini ve işleri karmaşık hale getirebileceğini açıkça belirttiğini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

nineteen + 18 =