Gazze; Asya İşbirliği Diyalog Forumu dışişleri bakanları zirvesinin bildirisinin en önemli başlığı

Gazze; Asya İşbirliği Diyalog Forumu dışişleri bakanları zirvesinin bildirisinin en önemli başlığı

İran Dışişleri Bakan Vekili, Asya İşbirliği Diyalog Forumu dışişleri bakanları zirvesinin bildirisinin en önemli başlığının Gazze’deki gelişmeler olduğunu söyledi.

Asya İşbirliği Diyaloğu (ACD) dışişleri bakanlarının 19’uncu toplantısı Pazartesi günü Tahran’da düzenlendi.

İRNA haber ajansının bildirdiğine göre İran Dışişleri Bakan Vekili “Ali Bakıri Keni, bu forumun dışişleri bakanlarının Tahran’daki toplantısının ardından düzenlenen Asya İşbirliği Diyalog Forumu Genel Sekreteri “Bornchai Danvivatana” ile ortak basın toplantısında şunları söyledi.

“Zirvenin bildirisinde bölgesel ve küresel gelişmelerin ve mevcut zorlukların yanı sıra üyelerin görüşlerinin de görüldüğü, en önemli başlığın ise forum üyelerinin Gazze Şeridi halkıyla dostluk ve empati kurması olduğu belirtildi ki Siyonist rejimin saldırıları nedeniyle pek çok zor durumda kalmışlardır.”
İran Dışişleri Bakan Vekili, Tahran toplantısında biri forum sekretaryası faaliyetlerini düzenleyen yönetmelikler, diğeri Asya İşbirliği Diyalog Forumu tüzüğü olmak üzere iki belgenin onaylandığını belirtti.

Bakıri Keni, Asya İşbirliği Diyalog Forumu üyelerinin Tahran toplantısında Siyonist rejimin işlediği suçtan duydukları nefreti dile getirerek Gazze Şeridi’ndeki savaşın bir an önce durdurulmasını talep ettiklerini sözlerine ekledi.
İran Dışişleri Bakan Vekili, Gazze Şeridi’ne insani yardım gönderilmesinin önemine vurgu yaparak,” İran İslam Cumhuriyeti, Asya ülkeleri arasında barışı ve dostluğu teşvik eden bir kurum olarak Asya İşbirliği Diyalog Forumu’nun rolünün geliştirilmesini memnuniyetle karşılıyor ve destekliyor ve bu forumun hedeflerine ulaşmak için tüm kapasitelerini kullanacak.” ifadesinde bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

seven + 13 =