Gantz: Netanyahu İsrail’in Güvenliğine Zarar Veriyor

Gantz: Netanyahu İsrail’in Güvenliğine Zarar Veriyor

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; İsrail Savaş Bakanı Benny Gantz, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun son eylemlerini İsrail’in güvenliğine zarar verici olarak nitelendirdi.

Netanyahu’nun Ürdünlü Veliaht Prens’in El Aksa’ya ziyaret için Kudüs’e gitmesini engelleme emrine atıfta bulunarak, “Eylemleri siyasi anlaşmaların ihlali ve dış politika sistemini atlatma ve İsrail’in karar alma sistemini zayıflatma girişimidir” dedi.

İsrail başbakanının kabinenin kilit üyelerine danışmadan kararlar aldığını belirten Gantz, “Netanyahu’nun kararları İsrail’in değil kendi çıkarlarının korunmasına dayanıyor.” Dedi.

Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman el-Safadi, Ürdün Veliaht Prensinin El Aksa Camii’ne girişinin yasaklandığı ve bu hareketin İsrail başbakanının ziyaretinin iptal edilmesiyle aynı zamana denk geldiği haberlerinin ardından Netanyahu’nun BAE ziyaretinin iptalinin nedenini resmen açıkladı.

Netanyahu’nun geçtiğimiz Perşembe günü Abu Dabi hükümdarı Muhammed bin Zayed ile görüşmek üzere Birleşik Arap Emirlikleri’ne gitmesi planlanmıştı.

Netanyahu, Abu Dabi seyahatini fırsata çevirerek işgal altındaki Filistin’deki parlamento seçimlerini kazanmak için bir araç olarak bin Zayed ile görüşmeyi umuyordu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eleven + eighteen =