Fransız analist: Macron hükümeti bu ülkenin sorunlarını gerçekten anlamaktan aciz

Fransız analist: Macron hükümeti bu ülkenin sorunlarını gerçekten anlamaktan aciz

Paris Uluslararası İlişkiler Okulu (ILERI) araştırmacısı ve analisti, Fransa’da son dönemde yaşanan protestoların Macron hükümetinin bu ülke halkının isteklerini umursamadığını ve bu ülkenin sorunlarını doğru dürüst anlamaktan aciz olduğunu gösterdiğini açıkladı.

IRNA haber ajansının bildirdiğine göre Paris Uluslararası İlişkiler Okulu’nda (ILERI) araştırmacı ve analist olan Orlin Denizou, son günlerde Fransa’da bir Fransız gencin öldürülmesinin ardından düzenlenen protesto gösterilerine atıfta bulunarak, “Fransa toplumundaki Afrika kökenli insanları, kendilerinin ikinci sınıf vatandaş muamelesine maruz kaldığı kanaatindedir ve onların hükümete karşı öfkesinin asıl nedeni bu gerçektir.”diye kaydetti.

Söz konusu analist Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un çok çelişkili sözler söylediğine ve bu ülkedeki mevcut duruma henüz bir çözüm bulamadığına işaret ederek, Macron’un sadece insanları suçladığını, sosyal medyayı ve aileleri hedef aldığını vurguladı.

Denizou, Fransıa hükümetinin hatalı polis memurunu cezalandırmak için gerekli adımları atmamasının kamuoyunda tepkiye yol açtığını belirtti.
Söz konusu analist açıklamasını şöyle sürdürdü: Protestocular, öldürülen gencin Cezayir asıllı olması nedeniyle polis memurunun ırkçı davranış gösterdiğine inanıyor ve Cezayir, kendi vatandaşlarının Fransa’daki güvenliğinden endişe duyduğunu bildirdi.

Paris Uluslararası İlişkiler Okulu araştırmacısı, Fransa’daki polis şiddetinin göçmenler ve tüm Fransız toplumu için ciddi bir sorun olduğunu sözlerine ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

twenty − 18 =