Fransa’da Protestolar Sürüyor/Macron: İstifa Etmeyeceğim

Fransa’da Protestolar Sürüyor/Macron: İstifa Etmeyeceğim

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Haber kaynakları, Fransa ülke cumhurbaşkanının Paris dışındaki bölgelere yaptığı geziyle aynı zamanda Fransa’da öfkeli protestocuların gösterilerinin devam ettiğini bildiriyor.

Habere göre, Fransız polisi bugün Fransa’nın güneyindeki bir köyde öfkeli protestocuları uzaklaştırmak için göz yaşartıcı gaz sıktı.

Dün Fransa’nın doğusuna yaptığı gezide protestocular tarafından yuhalanan Macron, eğitim konularını görüşmek üzere bu ülkenin güneyindeki Heralt bölgesine gitti.

45 yaşındaki Fransa cumhurbaşkanı istifasını isteyen bir protestocuya “İstifa etmeyeceğime söz veriyorum” dedi.

Fransız medyası, Macron’un Fransa’nın çevre bölgelerini gezme amacının, kendisini halktan gizlemediği bu mesajı seçmenlere iletmek olduğunu söylüyor.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Çarşamba akşamı ülkenin doğusundaki Celeste kentine yaptığı ziyarette bir halk protestosu ve eleştiri dalgasıyla karşılaştı.

Associated Press haber ajansının haberine göre Macron, Fransa’nın doğusuna yaptığı gezi sırasında istifası için bağıran insanlardan bir protesto dalgasıyla karşılaştı.

Almanya sınırına yapılan gezi, Macron ve hükümetinin emeklilik maaşı değişiklikleri konusundaki öfkelerini aşma çabalarının bir parçasıydı. Emeklilik yaşının 62’den 64’e çıkarılması Fransa’da birçok protestoya neden oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

four + one =