FRANSA’DA 200 RAHİBİN KİLSELER’DE ÇOCUKLARA CİNSEL İSTİSMAR VE TACİZ’İ TESPİT EDİLDİ.

FRANSA’DA 200 RAHİBİN KİLSELER’DE ÇOCUKLARA  CİNSEL İSTİSMAR  VE TACİZ’İ TESPİT EDİLDİ.

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Fransa’da yeni yayınlanan ve son 500 yılın en eski Kilise krizi olarak anılan araştırma, Fransa’da binlerce Rahibin çocuklara tecavüz ettiğini gösteriyor.

Fransa’da 1950’den bu yana 2 bin 900 ila 3 bin Katolik Kiliseler’de 200 Rahibin çocuklara cinsel istsmar ve taciz’inin gerçekği ortaya çıktı.

BBC NEWS’in internet sitesinin haberine göre, kilisenin cinsel istismar soruşturma kurulu başkanı Jean-Marcsavo pazar günü Fransız medyasına verdiği demeçte, komisyonun 2 bin 900 ila 3 bin 200 Rahibin çocuklara tecavüz ettiğine dair kanıtlar bulduğunu söyledi.

Komisyonun bu hafta salı günü kilise arşivleri, mahkeme, polis ve kurbanlarla yapılan görüşmelere dayanan ayrıntılı bir rapor yayınlaması planlanıyor. Fransız Katolik Kilisesi tarafından 2018 yılında diğer ülkelerdeki çok sayıda skandalın ardından bağımsız soruşturmalar yürütüldü.

Fransız yetkili, heyetin cezai işlemlerin hala gerçekleştirilebileceği 22 vakayı savcılığa teslim ettiğini söyledi. Yetkili, piskoposlar ve diğer üst düzey Kilise yetkililerinin hala hayatta olan insanlara yönelik diğer suçlamalar hakkında bilgilendirildiğini de sözlerine ekledi. Komisyon üyeleri arasında iki buçuk yıl içinde 6 bin 500’den fazla kurban ve tanıkla temasa geçen doktorlar, tarihçiler, sosyologlar yer alıyor. son rapor şok edici bir 2.500 sayfa.

Fransız gazeteci Christopher Lamb BBC’ye verdiği Demeçte, cinsel istismar skandallarının kiliseyi son 500 yılın en büyük krizine soktuğuna dikkat çekti. Bu yılın başlarında, dünyadaki Katoliklerin Lideri Papa Francis, Katolik Kilisesi yasalarını cinsel tacizi açıkça kriminalize etmek için değiştirdi. bu, ceza hukukunun on yıllardır yapılan en büyük revizyonudur.

Euronews’te yer alan habere göre, mart 2020’nin sonlarında, Almanya’daki Katolik Kilisesi tarafından hazırlanan 800 sayfalık bağımsız bir soruşturma raporunda, 1975-2018 yılları arasında 14 yaşın altındaki 314 çocuğun, 202 rahip ve Alman Katolik Kilisesi’ne bağlı dini ve dinsiz isimler tarafından cinsel istismara uğradığı da ortaya kondu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

17 + 3 =