Fransa, Belçika ve Slovenya Netanyahu’nun Yargılanma Talebini Destekliyor

Fransa, Belçika ve Slovenya Netanyahu’nun Yargılanma Talebini Destekliyor

Habere göre, Fransa, Belçika ve Slovenya, Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin (UCM) İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hakkında tutuklama kararı çıkarma kararına destek verdiklerini açıkladı.

HAbere göre, Fransa Dışişleri Bakanlığı Salı gecesi yaptığı açıklamada şunları söyledi: Paris, Uluslararası Ceza Mahkemesi’ni, onun bağımsızlığını ve cezasızlıkla mücadeleyi her koşulda destekliyor.

Ayrıca Fransa Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasında şöyle deniyor: Gazze’de işlenen suçların failleri, statü ve mevkilerine bakılmaksızın en üst düzeyde yargılanmalıdır.

Belçika Dışişleri Bakanı Hajeh Lahabib de sosyal medya hesabı X’te (eski Twitter) şunları yazdı: Brüksel, Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne tam desteğini ilan ediyor.

Açıklama şöyle devam ediyor: Gazze’de işlenen suçlar, faili ne olursa olsun en üst düzeyde yargılanmalıdır.

Slovenya Dışişleri Bakanlığı da X sosyal medyasındaki (eski Twitter) kullanıcı hesabında şunları yazdı: 7 Ekim 2023’ten (15 Mehr 1402) bu yana Gazze Şeridi’nde savaş suçları ve insanlığa karşı suç işleyen failler bağımsız olmalıdır ve tarafsız ve dikkat edilmeden statü ve konumlarına göre istisnasız olarak yargılanmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 × 2 =