Foreign Policy Dergisi: İsrail Artık Kendini Savunamaz Hale Geldi

Foreign Policy Dergisi: İsrail Artık Kendini Savunamaz Hale Geldi

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Amerikan Foreign Policy dergisi, Siyonist rejimin karşı karşıya olduğu sorunlara ve krizlere işaret eden ve bu rejimin liderlerinin Filistinliler ve Ortadoğu’ya yönelik aşırı ve yanlış kararlarını anlatan bir analizde, Siyonist rejimin Filistinliler’e yaklaşımının yakın zamanda gerileyeceğini ve yıkılacağını duyurdu.

Habere göre, bu Amerikan analitik medyası, Siyonist rejimin durumu hakkında bir makale yayınlayarak şunları kaydetti: ”İsrail vatandaşlarının derin farklılıkları var ve bu durumun düzelmesi pek mümkün değildir. İsrailliler Gazze’de kazanılması mümkün olmayan bir savaşa kilitlenmiş durumda ve ordusu ciddi bir baskı altındayken, Hizbullah ya da İran’la daha geniş bir savaş olasılığı sürüyor. İsrail ekonomisi büyük zarar gördü ve Times of Israel gazetesine göre bu yıl 60.000 işletme kapanacağını bildirdi.”

Bu yazıda Siyonist rejimin siyasi, ekonomik ve uluslararası toplumda yaşadığı krize değinilerek şunu da ifade etti: Ayrıca İsrail’in Gazze’deki performansı küresel imajına ciddi zarar vermiş ve İsrail nefret edilen bir rejim haline gelmiştir.

Bu bir zamanlar hayal bile edilemeyecek bir şey! Aynı zamanda Uluslararası Ceza Mahkemesi başsavcısı, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ve Savunma Savaş Bakanı Yoav Galant hakkında savaş suçları ve insanlığa karşı suçlar suçlamasıyla tutuklama emri talep etti.

Uluslararası Adalet Divanı, İsrail’in eylemlerini soykırım olarak nitelendiren ön kararlar yayınladı. Ayrıca bu mahkeme İsrail’in Batı Şeria, Gazze ve Doğu Kudüs’teki işgal ve kolonizasyonunu uluslararası hukukun açık bir ihlali olarak ilan etti.

Amerika’nın İsrail’in eylemlerine verdiği destek keskin bir şekilde azalıyor ve genç Amerikalılar (birçok genç Amerikalı Yahudi dahil) Biden yönetiminin İsrail’in eylemlerine esnek tepki vermesine karşı çıktığını açıkladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 × 5 =