Filistinlilerin Şehit Sayısı 17 Bin 487’ye Çıktı

Filistinlilerin Şehit Sayısı 17 Bin 487’ye Çıktı

Ailnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Gazze Sağlık Bakanlığı, Filistinli şehit sayısının 17 bin 400’ü aştığını, İsrail ordusunun yaralıların hastanelere nakledilmesine izin vermediğini duyurdu.

Habere göre, Gazze Sağlık Bakanlığı bu akşam yaptığı açıklamada, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarının başlamasından bu yana Filistinli şehit sayısının 17 bin 487’ye çıktığını, 46 binden fazla kişinin de yaralandığını duyurdu.

Bu konuyla ilgili Gazze Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref El Kadara, son birkaç saatte 313 şehit ve 558 yaralının Gazze hastanelerine nakledildiğini, enkaz altında ve yerde kalan şehit sayısının da arttığını söyledi.

Aynı zamanda Filistinli şehitlerin yüzde 70’inin kadın ve çocuklardan oluştuğunu, İsrail ordusunun okullara ve yerleşim yerlerine saldırdığını, Filistinli aile bireylerini gruplar halinde şehit ettiğini belirtti.

Eşref el-Kadara, şunları kaydetti: “İşgalciler, askeri güçlerinin bulunduğu bölgelere ambulansların girmesini engelliyor ve kurtarma ekiplerinin yaralıları hastanelere götürmesine izin vermiyor, yaralılar kan kaybından ölüyor.”

Konuşmasının bir başka bölümünde İsrail ordusunun Gazze’de aralarında “El-Şifa” sağlık kompleksinin yöneticisinin de bulunduğu 36 sağlık personelini tutukladığını, bu kişilerin şu anda ağır ve insanlık dışı koşullarda yaşadıklarını belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

two + six =