Filistinli Yetkili: Gazze’de 1,8 Milyon İnsan Kıtlıkla Karşı Karşıya!

Filistinli Yetkili: Gazze’de 1,8 Milyon İnsan Kıtlıkla Karşı Karşıya!

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Filistin Sağlık Bakanlığı sözcüsü, Siyonist suçların kurbanlarına ilişkin son istatistikleri sunarken, Siyonist rejimin tıbbi yardımı silah olarak kullandığını vurguladı.

Habere göre, Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref El Kadara, Siyonist rejimin saldırılarının ardından 1 milyon 800 bin kişinin yerleşim merkezlerinde bulunduğunu ve şu anda bölgede kıtlık ve hastalık riski bulunduğunu duyurdu.

Bu Filistinli yetkili, Siyonist rejimin tıbbi yardımların gelişini kontrol ettiğini ve bunu kuzey Gazze’deki yaralı insanları öldürmek için bir silah olarak kullandığını vurguladı.

Şahab ​​haber ajansı, El Kadra’dan alıntı yaparak, Gazze Şeridi’nin güneyindeki hastanelerin artık hizmet veremeyeceğini bildirdi; Çünkü çok sayıda yaralıyla karşı karşıyalar ve yerlerinin yetersiz olduklarını bildirdiler.

Siyonist saldırılar sonucunda son 74 günde 19 bin 667 kişinin şehit olduğu, 52 bin 586 kişinin de yaralandığı bilgisini verdi.

Bu Filistinli yetkili ayrıca Gazze’de son saatlerde 214 kişinin şehit olduğunu, 300’den fazla kişinin de yaralandığını söyleyerek enkaz altında hâlâ çok sayıda mağdurun olduğunu bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 × five =