Filistinli Yekili: İsrail Batı Şeria’da Soykırım Yapıyor

Filistinli Yekili: İsrail Batı Şeria’da Soykırım Yapıyor

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Batı Şeria’daki Cenin vali yardımcısı, İsrail’in Batı Şeria’daki şehirleri kasten yok ettiğini, yaşam belirtisi olan her şeyi de yok ettiğini söyledi.

Habere göre, Gazze’de savaşın başlangıcından bu yana Batı Şeria sakinleri mümkün olduğunca işgalcilere karşı savaşıyor ve çok sayıda Filistinlinin şehit olmadığı da bir gün yoktur.

Batı Şeria’nın kuzeyinde Filistinli gençlik mücadelesinin zirve yaptığı Cenin Vali Yardımcısı Mansur El Saadi, Sputnik haber ajansına yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun Filistin kasaba, köy ve kamplarına yönelik ağır saldırılarının devam ettiğini, İşgal düzinelerce insanı öldürdü ve şu ana kadar yalnızca Cenin eyaletinde 500 Filistinli tutuklandığını bildirdi.

Bu Filistinli yetkiliye göre İsrail, Batı Şeria’daki altyapıyı kasten yok ediyor, sokakları, su şebekesini, elektrik ağını ve yaşam belirtisi olan her şeyi yok ediyor, bu da insanların taşınmaya ve ayrılmaya zorlanmasına neden oluyor.

El-Saadi ayrıca Netanyahu kabinesinin Maliye Bakanı Bezalel Smotrich’in Cenin’de bulunmasının ve Filistinlileri Nazilere benzetmesinin iki temel amacı olduğunu söyledi; Öncelikle Netanyahu’ya kızan İsrail toplumuna, İsrail ordusunun Batı Şeria’da büyük zaferler kazandığını, Gazze’de de kazanmak için zamana ihtiyacı olduğunu anlatmak istiyor.

Ona göre Smotrich’in Cenin’deki varlığının ikinci mesajı, bu bölgedeki Filistinlilere yönelik psikolojik operasyonlar düzenleme girişimidir.

Cenin Vali Yardımcısı, İsrail ordusunun eylemlerini, Filistinlilerin öldürülmesini, Müslüman camilerine girilmesini ve altyapının tahrip edilmesini hiçbir ilke ve yasaya uymayan terörist ve suç gruplarının davranışı olarak değerlendirdi.

Geçtiğimiz günlerde İsrail askerlerinin Cenin’de bir camiye girip Yahudi ezanını okuduğu bir videonun yayınlanması Filistinlileri öfkelendirmiş, Birleşmiş Milletler de buna tepki göstererek kınamıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

one + sixteen =