Filistinli Şehit Sayısı 5087’ye Çıktı

Filistinli Şehit Sayısı 5087’ye Çıktı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Filistin Gazze Şeridi Sağlık Bakanlığı, Siyonist rejimin saldırıları sonrasında Filistinli şehit sayısının 5087’ye, yaralı sayısının ise 15273’e yükseldiğini duyurdu.

Habere göre, Filistin Gazze Şeridi Sağlık Bakanlığı bugün öğleden sonra yaptığı açıklamada Filistinli şehitlerin yeni istatistiklerini açıkladı. Filistin Gazze Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref El Kadara, yaptığı açıklamada:

”Siyonist rejimin aralıksız düzenlediği hava saldırıları sonrasında Filistinli şehit sayısının 2055’i çocuk, 1119’u kadın, 217’si yaşlı olmak üzere 5087’ye yükseldiğini ve 15.273 kişinin de yaralandığını bildirdi.”

Bu açıklama, El-Mayaden kanalının saatler önce Siyonist rejimin Gazze Şeridi’ndeki saldırılarının devam ettiğini ve son 24 saatte 500’den fazla Filistinlinin bu saldırılarda şehit düştüğünü haber yaptığı sırada yapıldı.

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas’ın Siyonist rejime karşı 7 Ekim’de başlattığı “Aksa Tufanı” operasyonunun ardından, Kudüs işgal rejimi kabinesi çok yönlü abluka uygulayarak gıda girişini engelledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

12 − 11 =