Filistinli Şehit Sayısı 24 Bin Sınırını Aştı

Filistinli Şehit Sayısı 24 Bin Sınırını Aştı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Gazze Sağlık Bakanlığı, Filistinli şehit sayısının 24 bin kişi sınırını aştığını, çok sayıda şehidin cenazelerinin halen kurtarma güçlerinin hareket ettiremediği enkaz altında ve sokaklarda olduğunu duyurdu.

Habere göre, Gazze Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref El Kadara, bugün Filistinli şehitlerin sayısındaki artışı duyurdu. Gazze Sağlık Bakanlığı, Filistinli şehit sayısının 24 bin 100’e, yaralı sayısının ise 60 bin 834’e çıktığını duyurdu.

Eşref el Kadara, İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nde son 24 saatte 12 toplu katliam gerçekleştirdiğini, bunun sonucunda 132 Filistinlinin şehit olduğunu, 252 kişinin de yaralandığını sözlerine ekledi.

Aynı zamanda çok sayıda Filistinli şehidin enkaz altında ve sokaklarda olduğunu, İsrail ordusunun eylemleri nedeniyle kurtarma güçlerinin onları taşıyamadığını belirtti.

İsrail ordusunun 7 Ekim’den itibaren Gazze Şeridi’ne yönelik yıkıcı saldırıları, Gazze’nin sağlık altyapıları başta olmak üzere bölgedeki birçok altyapının yok olmasına yol açtı.

Bu saldırılarda evleri yıkılan Gazze halkının büyük bir kısmı yerlerinden edilmiş, hastanelerde, okullarda ve çadırlarda yaşıyor.

Gazze Sağlık Bakanlığı sözcüsü dün düzenlediği basın toplantısında Filistinli şehitlerin yüzde 70’inin kadın ve çocuk olduğunu belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eight − seven =